Τα δημοτικά ιατρεία στο επίκεντρο της συνάντησης Σπηλιωτόπουλου-Γεωργιάδη

F089B7A63D222AD5264222D023A15E94.jpg

  Με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

«Εκείνο το οποίο του ζήτησα είναι ότι, πάνω από όλα, τα υφιστάμενα δημοτικά ιατρεία πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστούν, να επαναλειτουργήσουν στο σύνολο τους σε όλα τα διαμερίσματα. Και αυτά τα επτά δημοτικά ιατρεία πάνω απ’ όλα θα πρέπει να εξοπλιστούν, να ενισχυθούν νομοθετικά για να προχωρήσουν σε συνταγογραφήσεις, κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί άμεσα να εξυπηρετείται ο πολίτης της Αθήνας, κυρίως ο οικονομικά και κοινωνικά αδύναμος αλλά και αυτός ο οποίος είναι στην τρίτη ηλικία και έχει μια δυσκολία στη μετακίνηση», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Τόνισε δε, ότι θα πρέπει τα εμβόλια τα οποία αφορούν στην βρεφική ηλικία, «να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσα και στην παροχή τους από τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας και βεβαίως στόχος και προοπτική μας είναι –ενδεχομένως- και το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού στην 3η Σεπτεμβρίου να μπορέσει κάποια στιγμή, αν δούμε ότι αυτό γίνεται, να γίνει ένα Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο». «Σε κάθε περίπτωση τα δημοτικά ιατρεία πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο κέντρα αστικού χαρακτήρα και προληπτικής υγιεινής. Και αυτό είναι στο δικό μας χέρι, βρήκα απόλυτη κατανόηση από τον υπουργό Υγείας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες δράσεις στην κατεύθυνση αυτή. Τον ευχαριστώ και είμαι βέβαιος για την καλή συνεργασία που θα έχουμε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος τού έθεσε μια σειρά θεμάτων και ιδεών για το πως μπορούν να παράσχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους Αθηναίους πολίτες. «Πρέπει να πω ότι οι ιδέες που μου ετέθησαν ήταν πάρα πολύ καλές και προσωπικά δηλώνω ότι θα είμαι “παρών” σε καθεμιά από τις δράσεις που άκουσα ότι σκοπεύει να κάνει ο συνδυασμός του κυρίου Άρη Σπηλιωτόπουλου, τον οποίο προφανώς αναφανδόν και υποστηρίζω», ανέφερε.

O κ. Σπηλιωτόπουλος επισκέφτηκε επίσης το δημοτικό ιατρείο στο 4ο διαμέρισμα του Κολωνού, όπου και συζήτησε με το προσωπικό για το έργο που επιτελούν και ενημερώθηκε για την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών που δυσκολεύουν την υπηρεσία τους.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το δημοτικό νοσοκομείο «Η Ελπίς» στους Αμπελόκηπους, όπου συζήτησε με το Διοικητή για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.