Τα δημητριακά ολικής αλέσεως σύμμαχος στην απώλεια βάρους

BACB5DDC14A7FC748C6CE62F980D628B.jpg

  Αν τύχει και πέσει στα χέρια σας ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, μία δίαιτα, θα δείτε ότι συνήθως στο πρωινό γεύμα αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας προτείνεται η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν ένα βασικό συστατικό για τον έλεγχο του βάρους μας, καθώς προσφέρουν συστατικά που σχετίζονται με την καλύτερη μεταβολική μας λειτουργία, τον έλεγχο της όρεξης κ.ά.

Αν τα δούμε αναλυτικά, καταρχήν προμηθεύουν τον οργανισμό με ενέργεια, μέσω των σύνθετων υδατανθράκων και των φυτικών ινών αργής πέψης και απορρόφησης που περιέχουν. Κατά αυτόν τον τρόπο, μας χορταίνουν, δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρό μας, με αποτέλεσμα να ελέγχουμε καλύτερα και το ακατάστατο τσιμπολόγημα της ημέρας.

Στο σημείο αυτό θα μείνουμε λίγο στην περιεκτικότητα των δημητριακών ολικής αλέσεως σε φυτικές ίνες. Εκτός από το όφελος σε επίπεδο κορεσμού, που αναφέρθηκε παραπάνω, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και την πρόληψη της εμφάνισης δυσκοιλιότητας, ένα πρόβλημα που μπορεί να δυσχεράνει σημαντικά την προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Παράλληλα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως οπλίζουν τον οργανισμό και το μεταβολισμό μας με ιδιαίτερα πολύτιμα συστατικά όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και το σύμπλεγμα βιταμινών Β, τα οποία αποτελούν συστατικά κλειδιά για τις περισσότερες μεταβολικές μας λειτουργίες.

Αν λοιπόν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή γενικότερα αν θέλετε να έχετε να έχετε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχετε το βάρος σας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό σύμμαχο σε αυτή σας την προσπάθεια.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *