Τα χημικά φάρμακα για τη χοληστερόλη δεν είναι μονόδρομος

 
Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι μία χημική ουσία (στερόλη), που αυξάνει στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών. Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των κυττάρων και του εγκεφάλου. Έχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών και στην ομαλή διεξαγωγή πληθώρας βιοχημικών φαινομένων. Το τμήμα της χοληστερόλης που ονομάζεται HDL, προστατεύει μάλιστα τα αγγεία (‘καλή χοληστερίνη’).


Η καταστροφική χοληστερόλη είναι μόνο η LDL χοληστερόλη, η οποία κινδυνεύει να προκαλέσει βλάβες σε αγγεία όλου του σώματος, όπως σε αγγεία του εγκεφάλου, των νεφρών, της καρδιάς, των άκρων (‘κακή χοληστερίνη’). Το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η κακή κληρονομικότητα, η ηλικία, το μεταβολικό σύνδρομο, αιματολογικές παράμετροι αυξημένης πηκτικότητας και φλεγμονής αυξάνουν την επικινδυνότητα της LDL. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια ευαισθησία στις δυσμενείς επιδράσεις της αυξημένης χοληστερόλης.

Με βάση τα ευρήματα της παθολογικής ιατρικής εξέτασης και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού υπολογίζεται σήμερα η πιθανότητα που έχει η αυξημένη χοληστερίνη να προκαλέσει πρόβλημα στον οργανισμό που προσέρχεται προς εξέταση και καθορίζονται τα εξατομικευμένα ιδανικά όρια χοληστερίνης μέσα στα οποία υπάρχει η βέλτιστη βιοχημική λειτουργία του οργανισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυξημένων επιπέδων, η χορήγηση φυσικού εναλλακτικού φαρμάκου σε συνδυασμό με ήπιες διατροφικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις καθημερινότητας (π.χ. καθημερινή βάδιση) αρκούν για την επίτευξη των στόχων.

Η συνεχής λήψη χημικού φαρμάκου για τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης προς αποφυγή σοβαρών βλαβών από αυτή και η τακτική παρακολούθηση προς αποφυγή επικίνδυνων επιπλοκών από το χημικό φάρμακο αυτό καθεαυτό, είναι σήμερα απαραίτητη στη μειοψηφία των ασθενών.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *