Τα βίαια videogames αυξάνουν την επιθετικότητα

 
Το να παίζει κανείς βίαια videogames μόνο για 20 λεπτά καθημερινά επί τρεις μέρες είναι αρκετό για να αυξήσει την επιθετική συμπεριφορά των παικτών στον πραγματικό κόσμο σύμφωνα με νέα έρευνα. Από την άλλη μεριά ένα βίντεο παιχνίδι που δεν είναι βίαιο δεν επηρεάζει την επιθετική συμπεριφορά.


Αν και προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι και ένα μόνο παιχνίδι βίαιου βίντεο παιχνιδιού μπορεί να αυξήσει την επιθετικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οhio η έρευνά τους είναι η πρώτη που εστιάζει στη μακροπρόθεσμη επιρροή αυτών των παιχνιδιών στην επιθετικότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από 70 φοιτητές γαλλικών Πανεπιστημίων να παίξουν είτε ένα βίαιο βιντεο παιχνίδι επί τρεις συνεχόμενες μέρες, είτε ένα μη βίαιο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μέσα από σχετικά τεστ ότι κάθε μέρα που περνούσε η επιθετικότητα και οι επιθετικές προσδοκίες όσων έπαιζαν τα βίαια παιχνίδια αυξανόταν. Σύμφωνα με τους ειδικούς η συνεχόμενη ενασχόληση με αυτά τα παιχνίδια έχει σωρευτική δράση όσον αφορά την επιθετικότητα των παικτών.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *