Τα βακτήρια στην κοιλιά του μωρού επηρεάζουν την ανάπτυξή του

 
Η γρήγορη ανάπτυξη των νεογνών επηρεάζεται από τα είδη των βακτηρίων που υπάρχουν στο γαστρεντερικό τους σύστημα δείχνει νέα μελέτη.


Μία ποικιλία βακτηρίων γρήγορα αποικίζουν το άσηπτο γαστρεντερικό σύστημα των νεογέννητων. Νορβηγοί ερευνητές βρήκαν συσχέτιση ανάμεσα σε συγκεκριμένους τύπους βακτηρίων και τους ρυθμούς ανάπτυξης των νεογνών. Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «PloS Computational Biology» και οι επιστήμονες μελέτησαν 218 μωρά και βρήκαν μία μέθοδο, ώστε να αναγνωρίζουν συγκεκριμένες στιγμές όπου η ύπαρξη συγκεκριμένων βακτηρίων σχετίζεται με την ανάπτυξη.

«Αφού εφαρμόσαμε τη νέα αυτή μέθοδο, βρήκαμε μία ένδειξη ότι οι τύποι των μικροβίων που υπάρχουν στο γαστρεντερικό σύστημα στο πρώτο διάστημα της ζωής των νεογνών μπορεί να σχετίζεται με το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν τα μωρά τους πρώτους μήνες, αν και υπάρχει η πιθανότητα άλλοι παράγοντες να επηρεάζουν τόσο τα μικρόβια του γαστρεντερικού όσο και τον ρυθμό ανάπτυξης των μωρών.», εξήγησαν οι συγγραφείς της έρευνας.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *