Τα αντιπυρετικά απειλούν τα νεφρά των παιδιών

 
Η αγωγή με αντιπυρετικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη μπορεί να απειλήσει τα νεφρά των παιδιών, ιδιαίτερα όσων έχουν αφυδατωθεί από τη γρίπη ή κάποια άλλη λοίμωξη σύμφωνα με τους ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.


Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Pediatrics το 2,7% των περιπτώσεων οξείας νεφροπάθειας στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας μπορεί να αποδοθεί άμεσα στην χορήγηση κοινών μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Παρότι τα φάρμακα αυτά έχουν συσχετιστεί με βλάβες των νεφρών σε μικρές έρευνες αυτή θεωρείται η πρώτη μεγάλης κλίμακας σχετική έρευνα. Οι ερευνητές ανέλυσαν στα στοιχεία από 1015 περιπτώσεις όπου οι ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο με οξύ πρόβλημα στα νεφρά μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 και του Ιουνίου του 2010.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο πυρετός είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης και συστήνουν στους γονείς να μην δίνουν απαραιτήτως αντιπυρετικά, ώστε να αφήσουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη λοίμωξη, ενώ αν χρειαστεί, να επιλέξουν την παρακεταμόλη.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *