Tο μυστικό για να πετύχει η εξωσωματική γονιμοποίηση

Για την επιστήμη όλα είναι δυνατά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι πιθανά. Τι συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι … καταφεύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση και έρχεται αντιμέτωπο με επανειλημμένες προσπάθειες που δεν απέδωσαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα; Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας;

Ο τομέας της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η αιχμή του δόρατος της σύγχρονης Γυναικολογίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γονιμότητας. Μόνο αν απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο και έμπειρο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, που έχει μετεκπαιδευτεί σ’ αυτόν τον τομέα θα εξασφαλίσετε την βέλτιστη καθοδήγηση. Ο γυναικολόγος αυτός θα πρέπει να πλαισιώνεται από εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων και να χρησιμοποιεί την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Η χρονική στιγμή που θα ξεκινήσετε την προσπάθεια της εξωσωματικής είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ειδικές ορμονολογικές εξετάσεις μας δείχνουν πότε μία γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει μία προσπάθεια με τις καλύτερες προϋποθέσεις και πότε θα πρέπει να περιμένει. Ένας εξειδικευμένος Γυναικολόγος θα αντιμετωπίσει κάθε γυναίκα ως ξεχωριστή περίπτωση και θα επιλέξει τα φάρμακα εκείνα που θα την βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Αν η γυναίκα έχει προσπαθήσει στο παρελθόν, ο Γυναικολόγος θα χρησιμοποιήσει την γνώση που αποκόμισε, προκειμένου να τροποποιήσει την αγωγή της προς το καλύτερο εκμεταλλευόμενος την γνώση που του παρείχε η προηγούμενη προσπάθεια και δεν θα μείνει στην στείρα επανάληψη του ίδιου πρωτοκόλλου φαρμάκων.

Μια γυναίκα πριν προχωρήσει στην εξωσωματική θα πρέπει να έχει κάνει τον κύκλο τον κλινικοεργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα έμβρυα που θα δημιουργηθούν, θα μεταφερθούν σε ένα περιβάλλον με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, προκειμένου η εγκυμοσύνη να συνεχιστεί και να ευοδωθεί.

Τέλος μία γυναίκα που παράγει κακής ποιότητας ωάρια θα πρέπει να αναρωτηθεί αν είναι έτοιμη να δεχθεί την λύση της δωρεάς ωαρίων γιατί αυτό μπορεί να είναι και η λύση στο πρόβλημά της. Το ζευγάρι θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή γιατί οι διαδικασίες είναι και χρονοβόρες και ψυχοφθόρες, το αποτέλεσμα όμως θα το δικαιώσει.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *