Συρία: Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα παρά την αύξηση κρουσμάτων

Από σήμερα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα που είχε επιβληθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στη Συρία, ενώ επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση μεταξύ επαρχιών. Η Συρία προχωρά στη χαλάρωση του lockdown αν και το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε χθες Δευτέρα, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων.

Το συριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 20 νέα κρούσματα της covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα σε 106, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 4.

Στη Συρία παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αποδίδεται στην επιστροφή Σύρων από το εξωτερικό.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε χθες ότι αν και χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επανεκκινήσει η οικονομία της χώρας, θα σταματήσει τις πτήσεις επαναπατρισμού Σύρων προς το παρόν.

Κάποιοι διπλωμάτες, ανάμεσά τους και ο Αμερικανός Ειδικός Απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, έχουν αμφισβητήσει τα κυβερνητικά στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων της covid-19 στη χώρα.

Γιατροί και οργανώσεις αρωγής ανησυχούν ότι επειδή οι ιατρικές υποδομές στη χώρα έχουν καταστραφεί από εννέα χρόνια πολέμου, μια πιο σοβαρή επιδημία του κορωνοϊόύ θα είναι πιο θανατηφόρα στη Συρία και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

 

Διαβάστε ακόμη...