Τέσσερις συμβουλές διατροφής κατά των ιώσεων

Οι ιώσεις βρίσκονται ακόμη σε έξαρση και πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού παίζει η διατροφή. 

Το κλειδί κατά των ιώσεων βρίσκεται στη δημιουργία ενός γερού ανοσοποιητικού και η υγιεινή διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές…

1. Νερό

Ο πρώτος και βασικός κανόνας έχει να κάνει με την κατανάλωση νερού. Η πρόσληψη υγρών (τουλάχιστον 2 lt) ημερησίως είναι απαραίτητη για έναν δυνατό οργανισμό και ένα γερό ανοσοποιητικό.

2. Πιπερόριζα

Μάλλον είναι καιρός να βάλετε το τζίντζερ στη διατροφή σας. Το τζίντζερ περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και τον λαιμό.

3. Ψάρι

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, είναι πλούσια στα σημαντικά για την υγεία Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην επούλωση των φλεγμονών. Οι χρόνιες φλεγμονές εμποδίζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού, ο οποίος είναι περισσότερο έκθετος σε κρυολογήματα, ιώσεις και άλλες σοβαρές ασθένειες.

4. Μείωση ζάχαρης

Τα σάκχαρα, τα δημητριακά και άλλα αμυλούχα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το ανοσοποιητικό μας καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λπ.).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *