Σύσκεψη τις μολυσματικές ασθένειες στις φυλακές

 
Σύσκεψη για τη διασφάλιση τής υγείας των κρατουμένων από μεταδοτικά νοσήματα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση τού υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, οι οποίες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους τρόφιμους των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Με μέριμνα τού υπουργείου Υγείας και με τη συνδρομή τού υπουργείου Δικαιοσύνης, θα πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος σε κρατούμενους που εισέρχονται στις φυλακές, προκειμένου να διαγνωστεί εάν πάσχουν από aids, φυματίωση και ηπατίτιδα τύπου B και C.

Τους εργαστηριακούς ελέγχους θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας, καθώς θα διαθέσει κινητές μονάδες, στις οποίες θα εξετάζονται οι τρόφιμοι, ενώ συγχρόνως -για τον ίδιο σκοπό- θα αξιοποιηθεί το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο τού σωφρονιστικού καταστήματος τού Κορυδαλλού.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, εξετάστηκαν θέματα θεραπευτικής αντιμετώπισης των οροθετικών, ενώ δόθηκε μεγάλο βάρος και στον τομέα της ψυχικής υγείας των τροφίμων.

Τέλος, αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), που θα προβλέπει, βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης (Ν. 4111/2013) την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στις φυλακές από το προσωπικό των υγειονομικών περιφερειών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *