Συσχέτιση της παχυσαρκίας με την μαθητική επίδοση

FC1FFDE9885050BEFFA7B953C84A7856.jpg

  Για πρώτη φορά μία γερμανική μελέτη σε μαθητές έρχεται να αναδείξει την συσχέτιση της παχυσαρκίας με την μαθητική επίδοση ανεξάρτητα από το κοινωνικό οικονομικό επίπεδο. Η μέχρι τώρα γνώση έδειχνε ότι τα άτομα με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης είχαν αυξημένη τάση εμφάνισης παχυσαρκίας.

Στην μελέτη του WZB Berlin Social Science Center (WZB), οι ερευνητές Marcel Helbig και Stefanie Jähnen μελέτησαν πως το βάρος και η παχυσαρκία επηρεάζει την απόδοση των μαθητών δημοτικού στα μαθηματικά και την γερμανική γλώσσα, αλλά επίσης και την μετάβασή τους στην ανώτερη βαθμίδα του Γυμνασίου.

Στην έρευνά τους διαπίστωσαν ότι παρά το πρόβλημα βάρους τα παχύσαρκα παιδιά δεν έχουν χειρότερη επίδοση στα μαθηματικά από τα παιδιά με φυσιολογικό βάρος αλλά είναι λιγότερο συχνή η επιβράβευσή τους με υψηλή βαθμολογία (περίπου 10-11%).

Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια παρουσιάζουν πρόβλημα αυτοπεποίθησης με το παρουσιαστικό τους όμως στα κορίτσια το πρόβλημα είναι πιο έντονο λόγο και της ενδοσχολικής βίας.

Τα υπέρβαρα παιδιά υπάρχει μία τάση να μην συνεχίζουν στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης είτε γιατί οι δάσκαλοί τους δεν το συνιστούν είτε γιατί οι γονείς τους δεν τα παροτρύνουν. Οι ερευνητές όμως δεν έχουν αποσαφηνίσει ποιοι άλλοι παράγοντες συμβάλουν σε αυτό.

Πηγή: diatrofi.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *