Συνεργασία για την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου ζητεί το υπουργείο Υγείας

256EDD1F8C8DCCBA31B8FFCA649EBFC0.jpg

  Ξεκίνησε ο διάλογος για την επίμαχη υγειονομική διάταξη Λοβέρδου, η οποία έδινε τη δυνατότητα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους για μεταδιδόμενα νοσήματα σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δίχως τη συγκατάθεση του εξεταζόμενου.

Τη διάταξη είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, και επανέφερε ο σημερινός υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαδης. Η επαναφορά της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και εκπρόσωποι οργανώσεων για τον HIV και τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν σήμερα συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή. Σήμερα συνεδρίασε και ομάδα εργασίας, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας για την άμεση έκδοση νέας υγειονομικής διάταξης, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά, που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης.

«Επιθυμία μας είναι, μέσα από έναν αποτελεσματικό, ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας να αντιμετωπίζει πλήρως τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συμμετεχόντων και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Μακρή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μακρή έκανε γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει τη συνεργασία με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, που θα οριστούν από τα κόμματά τους, για την πληρέστερη ενημέρωση και συμμετοχή στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, αλλά και για την επανεξέταση και επικαιροποίηση του νόμου, που ισχύει για τους οίκους ανοχής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *