Συνεχίζεται η προγραμματική σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δήμο Ευρώτα

kellpno.medium.jpg

Τη συνέχιση της προγραμματικής σύμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με τον Δήμο Ευρώτα, για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ανήγγειλε ο πρόεδρος του Κέντρου, Θανάσης Γιαννόπουλος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Ευρώτα στην Σκάλα Λακωνίας, με τη συμμετοχή επιστημόνων και εκπροσώπων δημοσίων φορέων. Την εκδήλωση με θέμα «Δράσεις για την ελονοσία στον Δήμο Ευρώτα», προλόγισε ο δήμαρχος, Γιάννης Γρυπιώτης, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσους έχουν συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, αφού αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτισμική σημασία του λακωνικού τόπου συνεχάρη τον Δήμο Ευρώτα για το έργο του στον τομέα της δημόσιας υγείας και δεσμεύτηκε για αμέριστη βοήθεια στο μέλλον, ενώ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας Μαρία Τσιρώνη, έκανε λόγο για μία “πρωτοφανή διαπολιτισμική συνεργασία στο σχέδιο δράσης που εφαρμόσθηκε για την αντιμετώπιση της ελονοσίας” και εξήρε την πρόθεση όλων να συνεχιστεί.

Ακολούθως, η γιατρός του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Αγορίτσα Μπάκα, παρουσίασε το πλαίσιο δράσης που ακολουθήθηκε από το 2011 έως σήμερα για την καταπολέμηση της ελονοσίας, ενώ ο ερευνητής εντομολόγος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Αντώνης Μιχαηλάκης, έκανε εκτενή επιστημονική ανάλυση για την ελονοσία και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την εξαλείψουμε. Τέλος. ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας της δημόσιας υγείας παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και την έλλειψη δομών.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *