Συνάντηση με το σύμβουλο του Ομπάμα για τον Εμπόλα για τον καθηγητή Στεφανάδη

A33D67E40F994CFF3677CC20C8D85EE7.jpg

  Ο καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Emory University της Ατλάντα των ΗΠΑ Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος είναι και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Υγείας και Παιδείας, σε συνεννόηση με τον Γενικό διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου, συναντήθηκε στην Ατλάντα με τον καθηγητή Bruce Ribner και συζήτησαν διεξοδικώς την πιθανότητα εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Empola στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Ribner θεωρείται ως ο πλέον ειδικός παγκοσμίως για το θέμα της επιδημίας από τον ιό Empola, ενώ παράλληλα είναι και σύμβουλος του Προέδρου Obama για το εν λόγω θέμα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε για τα προληπτικά μέτρα, τα οποία η Χώρα μας έχει λάβει και ειδικότερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι υπόλοιποι φορείς υγείας.

Παράλληλα ο κ. Ribner εκτιμά ότι ο κίνδυνος επιδημίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρός. Όσον αφορά την αντιμετώπιση, εντός του Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι τελικές κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο περί τον Φεβρουάριο του 2015 και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *