Συνάντηση Κουρουμπλή-Σταθάκη για προσλήψεις επαγγελματιών υγείας

fyxn5dz4.medium.jpg

Λεπτομερή ενημέρωση για την πρόταση που έχει ήδη υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έμπρακτη υποστήριξη του συστήματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα, στην οποία προτείνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυσή του με 13.000 προσλήψεις ανέργων-επαγγελματιών υγείας έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Οι εν λόγω προσλήψεις -ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής- οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσω εξειδικευμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα είναι για 6 χρόνια και αφορούν 24μηνες συμβάσεις απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, των γενικών γραμματέων Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ Γεώργιου Ιωαννίδη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το κρίσιμο ζήτημα που αφορά την προμήθεια του ΕΚΑΒ με 186 ασθενοφόρα. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ενώ εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια, ενώ ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προέβη στην κατοχύρωση των 90 εξ αυτών. Για τα υπόλοιπα 96, που είναι ήδη σε εξέλιξη η επαναδιαπραγμάτευση επί των τιμών τους, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι τα τέλη του 2015.

Ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι τόσο η πρόταση του υπουργείου Υγείας προς την Κομισιόν όσο και το θέμα του διαγωνισμού των ασθενοφόρων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα του φαρμάκου

Στη συνέχεια οι υπουργοί συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).

Ο Π. Κουρουμπλής έθεσε υπόψη του Γ. Σταθάκη και των εκπροσώπων των φορέων αναπτυξιακή παραγωγική πρόταση που αφορά τον χώρο της υγείας. Παράλληλα επισήμανε τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της παραγωγής, συμπαραγωγής και συσκευασίας φαρμάκου στην Ελλάδα, τόσο από τις πολυεθνικές όσο και από τις ελληνικές φαρμακευτικές, προκειμένου να συμβάλουμε στην πραγματική ανάπτυξη του τόπου με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων επισήμαναν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα προς την φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να υπάρξει επέκταση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΕΦ δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει στις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων επενδυτικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα τριετίας των μεγάλων φαρμακευτικών ελληνικών εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *