Συνάντηση Γεωργιάδη-Σγουρού για την αναδιοργάνωση στον χώρο της υγείας

94A79A811846BF6937A9C6B822E808EE.jpg

  Συνάντηση σε θερμό κλίμα, είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, στα γραφεία της περιφέρειας, όπου εξέτασαν θέματα όπως η αναδιοργάνωση στο χώρο της υγείας, η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της περιφέρειας, καθώς και αρμοδιότητες της περιφέρειας σε θέματα υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η περιφέρεια Αττικής παράγει έργο και αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί η χώρα μας», ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Σγουρό για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που υλοποιείται στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Σγουρός, από την πλευρά του, αναφέρθηκε διεξοδικά στις αρμοδιότητες της περιφέρειας Αττικής στο χώρο της υγείας, όπως αυτές απορρέουν από το νόμο του «Καλλικράτη», ενώ πρότεινε στον υπουργό, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΕΝΠΕ, να εξετασθεί από το υπουργείο η δυνατότητα εκχώρησης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Υγείας στις περιφέρειες, πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί με έμφαση στις 12 περιφέρειες, ενώ για την Αττική πρότεινε, μεταξύ άλλων, να συνδράμει η περιφέρεια στο έργο αναδιάρθρωσης της Πολυκλινικής Αθηνών.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, για έργα που αφορούν μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα τα έργα αυτά να κινδυνεύουν να απενταχθούν, με όποιες συνέπειες υπάρχουν από την απένταξη αυτή για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε και στο σοβαρό ζήτημα των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι ο ΕΔΣΝΑ λειτουργεί σύγχρονη, περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη μονάδα αποτέφρωσης, με την οποία οφείλουν να συμβληθούν όλα τα νοσοκομεία για τη διαχείριση των αποβλήτων τους, με τρόπο που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Επίσης, τόνισε ότι για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας τα νοσοκομεία οφείλουν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στον ΕΔΣΝΑ που υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο κ. Σγουρός, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την επίσκεψή του στην έδρα της περιφέρειας Αττικής, τόνισε ότι «από τη δική μας την πλευρά, ως περιφέρεια Αττικής θα σταθούμε δίπλα του, γιατί τα θέματα της υγείας μας αφορούν όλους. Η περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει και οικονομικά εκεί που πραγματικά χρειάζεται για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ανάσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που περνά η χώρα μας, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.