Συναγερμός στην Ευρώπη για τα κρούσματα του ιού Ζίκα

mollivirus_1509.jpg

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται και η Ευρώπη πλέον, μετά τη Αμερική, για τα κρούσματα του ιού Ζίκα, στον οποίο αποδίδονται αλλεπάλληλα περιστατικά μικροκεφαλίας σε βρέφη που γεννήθηκαν στη Λατινική Αμερική.

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη έχουν εντοπιστεί από την περασμένη εβδομάδα κρούσματα του ιού που μεταδίδεται από τα κουνούπια σε τουλάχιστον έξι ευρωπαϊκές χώρες, τη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Δανία, την Ελβετία και την Ολλανδία. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν έχει εντοπιστεί σε εγκυμονούσες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό, στη Δανία ο ιός εντοπίστηκε σε ένα νεαρό άτομο που είχε ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική, ενώ δύο κρούσματα στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας, εντοπίστηκαν σε άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Αϊτή και την Κολομβία.

Τις τελευταίες ημέρες, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν τρία κρούσματα, Βρετανούς που είχαν ταξιδέψει στην Κολομβία, το Σουρινάμ και τη Γουιάνα, ενώ δέκα είναι τα κρούσματα στην Ολλανδία.

Η ΛΙσαβόνα ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τέσσερις ασθενείς που όλοι τους είχαν ταξιδέψει στη Βραζιλία, με τους φορείς του ιού να μην χρειάζονται νοσηλεία καθώς είναι σε ήπια μορφή.

Στην Ιταλία από το 2015 έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα σε ταξιδιώτες που είχαν επιστρέψει από τη Βραζιλία, ενώ και τα πέντε άτομα έχουν θεραπευθεί πλήρως.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *