Συναγερμός για τρεις βασικές κλινικές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

hospital1-656x410.jpg

Στο «όριο» βρίσκονται, όπως περιέγραψαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, τρείς βασικές κλινικές, η χειρουργική, η ορθοπεδική και η παιδιατρική που κινδυνεύουν άμεσα να «χηρέψουν» από προσωπικό. Αυτό ωστόσο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο Πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Σαριδάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην έντονη υποστελέχωση και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στη λειτουργία των τμημάτων αλλά και τη σωματική κόπωση των ελάχιστων εργαζόμενων που τηρούν πλέον εξαντλητικά ωράρια προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τμήματα:

«Δεν μπορεί να εφημερεύει η χειρουργική με έναν ειδικευμένο ο οποίος μπορεί να είναι και προχωρημένης ηλικίας, διότι το σύστημα είναι γερασμένο. Δεν μπορεί να εφημερεύει ένας ειδικός με έναν ειδικευόμενο στο ΤΕΠ και να καλύπτει τα χειρουργικά περιστατικά.

Ο ίδιος καλύπτει και την κλινική, και το χειρουργείο αν χρειαστεί και θα αφήσει το ΤΕΠ ακάλυπτο, ο ίδιος θα πάει και διακομιδή. Ο χειρουργός που εφημερεύει αναγκάστηκε τις προηγούμενες ημέρες να μπει στο χειρουργείο μόνος του χωρίς βοήθεια, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι σημαίνει αυτό».

Τον επόμενο μήνα, αν δεν υπάρξουν λύσεις, θα υπάρχουν μέρες που δεν θα έχει κανέναν εφημερεύοντα η χειρουργική και η ορθοπεδική. Αυτό πρακτικά σημαίνει μειωμένη λειτουργία που μπορεί να οδηγήσει και σε αναστολή λειτουργίας. Έχουμε προειδοποιήσει πολύ καιρό τώρα και δεν είδαμε καμία πρωτοβουλία για να δοθούν λύσεις. Διεκδικούμε να παραμείνει στη ζωή το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με όλα του τα τμήματα. Χρειαζόμαστε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα, πρόσθεσε ο κ. Σαριδάκης

Η έντονη υποστελέχωση που συνοδεύεται με επιπλέον απώλειες ειδικευόμενων ιατρών, όπως αναφέρει το flashnews.gr, έχει μετατρέψει το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου σε εφιάλτη, με το μήνα Νοέμβριο να καλύπτεται οριακά και χωρίς εγγυήσεις για τον Δεκέμβριο. «Δώσαμε περιθώρια και προειδοποιήσαμε έγκαιρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Δ.Σ τ ης Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου που απευθύνεται στην διοίκηση, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως παρόλο που υπήρξαν δεσμεύσεις, καμία ουσιαστική λύση για ενίσχυση με προσωπικό δεν έχει δοθεί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *