Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα

 
Αποστολή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα μεταβεί στην Κίνα τις προσεχείς ημέρες για να κάνει αποτίμηση της κατάστασης όσον αφορά το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΠΟΥ.


Στην αποστολή θα μετέχουν τέσσερις ειδικοί για την γρίπη των πτηνών.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει μια μετάδοση του ιού Η7Ν9 από άνθρωπο σε άνθρωπο», επανέλαβε ο Γκλεν Τόμας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.

Ο ιός αυτός έχει προσβάλει εδώ και δύο εβδομάδες συνολικά 63 ανθρώπους στην Κίνα. Οι ειδικοί αμφισβητούν μια μετάλλαξη του ιού σε μια μορφή που μπορεί να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων, κάτι το οποίο θα εγκυμονούσε τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια επιδημία.

«Εξακολουθούμε να επιζητούμε περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση του ιού αυτού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Το 2003 η Κίνα κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να αποκρύψει το εύρος της επιδημίας του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS), ο οποίος προκάλεσε περίπου 800 θανάτους στον κόσμο.

Στην περίπτωση του Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών, ο ΠΟΥ αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στην πληροφόρηση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *