Συμβουλές ψυχολογικής επιβίωσης σε εποχές κρίσης

FC4C3A95D45609CC80C32468C678C322.jpg

  Σε καιρούς κρίσης, η αισιοδοξία είναι το μόνο ασφαλές «χάπι» και ο θετικός τρόπος σκέψης είναι μονόδρομος για να μην οδηγηθεί κανείς στον γκρεμό! Σε κάθε δυσκολία ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει κανείς, είναι να πιστέψει στον εαυτό του και να εμπιστευτεί τις εσωτερικές του δυνάμεις, αρκεί πρώτα βέβαια να τις ανακαλύψει.

Πιο κάτω θα διαβάσετε ένα κώδικα επιβίωσης με χρήσιμες συμβουλές…

Μην το βάζετε ποτέ κάτω, σκεφτείτε και πράξτε. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Και εν τελεί ό,τι δεν λύνεται, απλά κόβεται.

Αποδεχτείτε ό,τι δεν μπορεί να αλλάξει και προσπαθήστε να το κάνετε δικό σας με το δικό σας τρόπο.

Δώστε αγάπη και δεχτείτε αγάπη! Τα θετικά συναισθήματα μάς φορτίζουν θετικά και μάς κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

Δείξτε αλληλεγγύη και προσφέρετε την έμπρακτη συμπαράσταση σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Όταν βοηθάτε κάποιον στην ουσία κερδίζετε εσείς, αφού η προσφορά μας κάνει να νιώθουμε άξιοι και δυνατοί!

Μην σκέφτεστε στενόμυαλα, μην χαίρεστε με το «κακό» του άλλου και μην ζηλεύετε το «καλό» του άλλου! Τα αρνητικά συναισθήματα μας πάνε πάντα πίσω και μας μπλοκάρουν ψυχολογικά και εγκεφαλικά.

Δείτε τις δυσκολίες σαν μια ακόμα εμπειρία, μια εμπειρία που θα σας κάνει πιο δυνατούς! Σκεφτείτε πως παίζετε ένα παιχνίδι επιβίωσης και προσπαθήστε να κερδίσετε.

Απολαύστε τη συντροφιά των αγαπημένων σας ανθρώπων. Βρείτε καινούριους φίλους. Κάντε μια βόλτα με το ποδήλατο σας, δείτε μια ταινία, διαβάστε ένα βιβλίο.

Βρείτε χιλιάδες λόγους για να απολαμβάνετε τη ζωή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Να θυμάστε πως κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και πως κάθε «κακό» κάποια στιγμή τελειώνει. Μια πόρτα κλείνει, για να ανοίξει μια καινούρια!

Πηγή: bemary.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *