Συμβουλές για τη διατροφή του παιδιού

A219380F85C2DB898805E4240E661C34.jpg

  Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν πρέπει να προσέχουν τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς για τη διατροφή και την υγεία, μέχρι την ηλικία των δύο ετών, το παιδί χρειάζεται αρκετό λίπος, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, τη ραγδαία ανάπτυξή του και την έντονη κινητικότητά του. Από δύο μέχρι πέντε ετών, οι γονείς μπορούν να μειώσουν σταδιακά το λίπος στη διατροφή του παιδιού.

Μετά την ηλικία των πέντε ετών, ισχύει ό,τι και για τους ενήλικες: η ημερήσια κατανάλωση λίπους δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Έτσι για παράδειγμα ένα παιδί άνω των 8 ετών μπορεί να καταναλώνει ημιάπαχα γαλακτοκομικά, όχι όμως 0 %.

Είναι επίσης σημαντικό το παιδί να προσλαμβάνει λίπος από διαφορετικές πηγές, ώστε να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες των δύο λιπαρών οξέων (λινολεϊκό και λινολενικό οξύ), που είναι αναγκαία για την υγεία και την ανάπτυξή του. Καλό λοιπόν είναι να μειωθούν τα κορεσμένα λιπαρά από βούτυρο, γλυκά, παχιά κρέατα και να αυξηθούν τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά από ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, φυτικές μαργαρίνες και ψάρι.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *