Συμβουλές για να τρώνε τα παιδιά ψάρια

D6269B68078F949600897EBC4FD13DFB.jpg

  Το ψάρι αποτελεί ένα αναντικατάστατο τρόφιμο για τον οργανισμό ενός παιδιού. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων.

Το στοιχείο όμως εκείνο που το καθιστά πολύ σημαντικό για ένα παιδί είναι η περιεκτικότητά του σε απαραίτητα ω3 λιπαρά.

Μια κατηγορία λιπαρών που ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του και πρέπει ένα παιδί να τα προμηθευτεί μέσα από τη διατροφή του. Τα λιπαρά αυτά σχετίζονται άμεσα με την καλή εγκεφαλική του ανάπτυξη και λειτουργία, την καλή καρδιαγγειακή υγεία κ.ά.

Δυστυχώς όμως πολλά παιδιά δεν τρώνε ψάρι.

Αν και το δικό σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία δείτε τι πρέπει να κάνετε.

– Εξαντλείστε όλα τα περιθώρια για να τρώει τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα ακόμη και κατεψυγμένο, καθώς διατηρεί τα καλά του λιπαρά και δεν υστερεί θρεπτικά σε σχέση με το φρέσκο.

– Προσπαθήστε να το καμουφλάρετε με κάποια σως με γάλα και μουστάρδα ή με λίγη μαγιoνέζα για να το κάνετε πιο δελεαστικό. Προσοχή όμως! Θα πρέπει το παιδί να γνωρίζει, έστω και αφού το φάει, ότι τρώει ψάρι και όχι να θεωρεί ότι έφαγε κοτόπουλο. Είναι σημαντικό όταν το φάει να αντιληφθεί ότι υπάρχει γευστικός τρόπος που του αρέσει.

– Βάζετε πιο φιλεταρισμένα ψάρια (που συνήθως δεν μοιάζουν τόσο με ψάρι)

– Δοκιμάστε τα θαλασσινά στη διατροφή του (π.χ. ένα ριζότο)

– Αν τώρα δεν τρώει με τίποτα, προσπαθήστε να έχετε καθημερινά στη διατροφή του πηγές ω3 λιπαρών όπως τα καρύδια, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι μπορείτε να υποκαταστήσετε 100% το ψάρι.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.