Συμβουλές για να μην αφυδατωθείτε

 
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αφυδατωθείτε αυτή την περίοδο. Γι’ αυτό καλό είναι να πίνετε πάρα πολλά υγρά.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δίψα, σύγχυση στους ενήλικες, πολύ ξηρό στόμα και δέρμα, έλλειψη εφίδρωσης, μικρή ούρηση (ή και καθόλου), βαθουλωμένα μάτια, ζαρωμένο και ξηρό δέρμα, χαμηλή πίεση, ταχυκαρδία, ταχεία αναπνοή και πυρετό.


Υπάρχουν όμως και οι πιο σοβαρές περιπτώσεις, στις οποίες μπορεί να σημειωθεί απώλεια των αισθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτοί που είναι πολύ πιο εύκολο να αφυδατωθούν είναι τα μωρά, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που πάσχουν από παχυσαρκία καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες.

Έτσι, για να προληφθεί η αφυδάτωση, είναι αναγκαίο να πίνετε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό ημερησίως. Και φυσικά πρέπει να αυξάνετε τις ποσότητες νερού που καταναλώνετε, εάν γυμνάζεστε.

Πρέπει να γνωρίζετε μάλιστα ότι τα ποτά που καταναλώνετε στην παραλία συμβάλλουν στην αφυδάτωση. Γι’ αυτό καλό είναι να τα αποφεύγετε. Στην περίπτωση πάντως που δεν θέλετε να τα στερηθείτε, είναι προτιμότερο να τα συνδυάζετε με νερό.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να μην αφυδατωθείτε. Δηλαδή πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο στη μέση της ημέρας. Πρέπει να ασκείστε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν θα έχει περισσότερη δροσιά. Να φοράτε ένα καπέλο για να μην σας χτυπάει ο ήλιος και να βάζετε αντηλιακό για να μην καείτε. Να αποφεύγετε τα σκούρα ρούχα και να φοράτε λεπτά και ελαφριά, τα οποία επιτρέπουν στο σώμα σας να παραμένει δροσερό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *