Συγκεντρώνουν φάρμακα στο Κοινωνικό Ιατρείο Πύργου

15D443ADAC5F3133867A37523C5AB243.jpg

  Το πρώτο βήμα για τη συγκέντρωση φαρμάκων, από τις προσφορές των πολιτών, για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου και τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη, έγινε την Κυριακή το πρωί στον Πύργο.
Δεκάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των φορέων που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου, παρέδωσαν ικανοποιητικές ποσότητες φαρμάκων που οι ίδιοι δεν τα χρειάζονται αλλά μπορεί να είναι πολύτιμα για κάποιους άλλους.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες που έχουν ανάγκη, στις αρχές του Οκτώβρη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας, το Επιμελητήριο Ηλείας, ο δήμος Πύργου και το Εργατικό Κέντρο Πύργου, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες στις αρχές του Οκτώβρη και θα απευθύνεται σε ανασφάλιστους, άνεργους, άτομα στερούνται βιβλιαρίων υγείας και απορίας και που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα.

Η συγκέντρωση φαρμάκων
Η συγκέντρωση φαρμάκων ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου, όπου απευθύνθηκαν αρκετοί πολίτες, προσφέροντας φάρμακα που είχαν στα σπίτια τους και δεν είναι πια χρήσιμα στους ίδιους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας Νίκος Γαλανόπουλος κάλεσε τους πολίτες να απευθύνονται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προκειμένου να αφήσουν εκεί τα φάρμακα που δεν χρειάζονται.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά, από τις 11:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας (Γρηγορίου Ε΄1-έναντι Δικαστηρίων) και στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πύργου καθώς και στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πύργου, καθημερινά από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Κάλεσμα προς τους πολίτες να εκφράσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη μέσα από την προσφορά φαρμάκων, απηύθυνε τέλος και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα υγείας και πρόνοιας, Κώστας Μποσμής.

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *