Sudoku για γερή μνήμη

 
Ξεχάστε τις βιταμίνες και την άσκηση – εάν θέλετε να διατηρήσετε τη μνήμη σας και την πνευματική σας διαύγεια προτιμήστε το Sudoku, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές.


Ο Dr Raza Naqvi από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο με την ομάδα του, αξιολόγησαν διάφορες έρευνες που έχουν εστιάσει στη μελέτη των παραγόντων οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση της πνευματικής διαύγειας.
Συνολικά εξέτασαν 32 μελέτες με στοιχεία από 25.000 υγιείς ενήλικες άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με τους μελετητές στην πλειοψηφία τους οι έρευνες οι οποίες εστίαζαν στη δράση των φαρμάκων, της ορμονοθεραπείας και των συμπληρωμάτων όπως οι βιταμίνες και τα ιχθυέλαια, δεν έδειξαν κάποια ισχυρή θετική επίδραση στην νοητική διαύγεια.

Όσον αφορά την άσκηση φάνηκε ένας θετικός συσχετισμός, αλλά ήταν αδύναμος, όπως έδειξε η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Canadian Medical Association Journal.

Μόνο η πνευματική άσκηση έδειξε θετικά αποτελέσματα στην ενδυνάμωση της νοητικής ικανότητας σε κάθε έρευνα. Σύμφωνα με τον Dr Raza Naqvi καλό είναι να γίνει περαιτέρω μελέτη όσον αφορά την επίδραση στην νοητική ικανότητα απλών μέσων όπως τα Sukoku, τα παζλ και τα σταυρόλεξα.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *