Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ημίωρο συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Ευαγγελίστριας πραγματοποίησαν από τις 11.15 το πρωί εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Στη διάρκεια της κινητοποίησης τα νοσοκομεία λειτούργησαν κανονικά. Στη συγκέντρωση μετείχαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων καθώς επίσης και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Κοζάνης, του Πολύγυρου και της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Αριστοτέλους με τελικό προορισμό τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης, «οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την ανατροπή: των μνημονιακών πολιτικών που οι συνέπειές τους είναι εμφανέστατες και διαλυτικές στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ, των πολιτικών συγχωνεύσεων, καταργήσεων νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων θέσεων ευθύνης και των πολιτικών διαθεσιμότητας, αξιολογήσεων, απολύσεων».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *