Στους δρόμους με τα στηθοσκόπια

 
Σε μία πρωτότυπη κινητοποίηση προχωράει η ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου του Ρεθύμνου που εντείνει τις κινητοποιήσεις της.


Οι γιατροί που από χθες ξεκίνησαν έναν ακόμη αγώνα στο όνομα της σωτηρίας της δημόσιας υγείας και της αξιοπρέπειας των υγειονομικών, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και το νοσοκομείο, μοιάζει να έχει κατεβάσει ρολά, ειδικά τις ώρες της εφημερίας.

Μάλιστα, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν ένα ακόμα βήμα … παραπέρα και αύριο το πρωί μαζί με το σωματείο εργαζομένων θα κάνουν εξόρμηση στην πόλη και θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό, καλώντας τους πολίτες για συμπαράσταση.

Οι γιατροί διεκδικούν την άμεση πληρωμή των τακτικών εφημεριών από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ζητούν να τους καταβληθούν και οι πρόσθετες εφημερίες που τους χρωστά το αρμόδιο υπουργείο από πέρυσι τον Απρίλιο.

Παράλληλα, ζητούν και την κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας για τον Απρίλιο με επτά εφημερίες το ανώτερο, όσες δηλαδή, ορίζει ο νόμος.

Στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών συμπεριλαμβάνεται και η άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου με επαρκείς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ όπως τονίζουν οι ελλείψεις προσωπικού και η εξοντωτική υπερεργασία των ελάχιστων που έχουν απομείνει, οδηγούν στην προσωρινή αναστολή της τακτικής λειτουργίας των χειρουργείων.

Πηγή: prismanews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *