Στους 43 οι νεκροί από τη γρίπη

595E847BF8A7F600A4583A9E8463FAAC.jpg

  Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 43, και τους 61 οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 156 άτομα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα αγγίζει το 30%, τη στιγμή που στις άλλες χώρες της Ευρώπης φτάνει 70%. Σημειώνουν δε ότι αν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εμβολιάζονταν κάθε χρόνο ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν κατά πολύ μικρότερος.

Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού αναφέρει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει έξαρση της γρίπης είναι η έλλειψη ενημέρωσης του πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *