Στους 157 οι θάνατοι από MERS στη Σαουδική Αραβία

CCE942D4C9B6D464D0A4A0D1256695CD.jpg

  Δέκα νέοι θάνατοι και 20 νέες λοιμώξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Σαουδική Αραβία από τον κορονοϊό MERS, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανατηφόρων κρουσμάτων στη χώρα σε 157 και των λοιμώξεων σε 511 από τότε που ο ιός ανιχνεύθηκε πριν από δύο χρόνια.

Πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν την Τρίτη και πέντε την Τετάρτη. Ο ρυθμός εμφάνισης των λοιμώξεων από το MERS στη χώρα αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε νοσοκομεία της Τζέντας και του Ριάντ. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο και ήδη αυξήθηκε κατά επιπλέον 25% το Μάιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι παρά τη «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων του κορονοϊού, η ασθένεια δεν συνιστά ακόμη παγκόσμια απειλή.

Ο κορονοϊός MERS είναι συγγενής του ιού του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου. Ο SARS, που έχει σκοτώσει 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μετά την εμφάνισή του στην Κίνα το 2002, μπορεί να προκαλέσει βήχα, πυρετό και πνευμονία και δεν υπάρχει εμβόλιο ή αντι-ιική θεραπεία για την καταπολέμησή του.

Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων του MERS προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές λόγω της αναμενόμενης προσέλευσης προσκυνητών από όλο τον κόσμο τον Ιούλιο στην διάρκεια του μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνες για να βρουν την προέλευση του ιού από τότε που τα πρώτα κρούσματα σε άνθρωπο επιβεβαιώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.