Στον εισαγγελέα στέλεχος του νοσοκομείου Πύργου

C4B15202777F4B781676BED1FE7943FC.jpg

  Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών του γενικού νοσοκομείου Πύργου, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Κατόπιν ερευνών που έκανε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στον πρώην ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) που βρίσκεται στην περιοχή «Λίμνες» Αλφειούσας, αλλά και στην περιοχή «Συντριάδα» του Πύργου, εντοπίστηκαν τόσο σε ανοικτό χώρο όσο και σε κάδους επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι επιθεωρητές πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Πύργου, όπου κατέθεσαν μήνυση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του 59χρονου διοικητικού στελέχους του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση του δήμου Πύργου να μεταφέρονται στις «Λίμνες» τα απορρίμματα και να συγκεντρώνονται στην συνέχεια σε δεματοποιητή, διότι, όπως υποστηρίζουν, θα υπάρξει μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Από την πλευρά του, ο δήμος Πύργου ισχυρίζεται πως πρόκειται για προσωρινή λύση, μέχρι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην θέση «Τριανταφυλλιά» και προσθέτει ότι έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Σε κλίμα έντασης και χωρίς να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ ευρεία σύσκεψη στον Πύργο, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *