Στοματική υγιεινή: Οι επιλογές σας αντανακλώνται στο χαμόγελό σας

Λένε ότι είμαστε οι επιλογές μας. Λένε, επίσης, ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Είναι και τα δύο αλήθεια. Κι αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο αλήθειες, τότε προκύπτει μια τρίτη: Η υγεία μας, το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καθημερινές μας επιλογές. Το κατά πόσο ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, πόσο ασκούμαστε, πόσο απέχουμε από ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, αλλά και το πώς φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή.

Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, μια υγιεινή ρουτίνα ξεκινά αμέσως μόλις σηκωθούμε. Η καθαριότητα του προσώπου και των δοντιών μας είναι από τις πρώτες κινήσεις που (πρέπει να) κάνουμε κάθε πρωί. Πράγματι, η φροντίδα της προσωπικής υγιεινής είναι η πρωταρχική άμυνα του οργανισμού έναντι σε ιούς και βακτήρια, που βρίσκονται παντού τριγύρω, στον αέρα που αναπνέουμε και στις επιφάνειες που μας περιβάλλουν. Μια παράλειψη αυτών των βασικών κινήσεων και ο οργανισμός γίνεται πιο ευάλωτος. Αφήνουμε περιθώριο στον «μικροβιακό εχθρό» να εισέλθει στον οργανισμό και να τον βλάψει. Η στοματική κοιλότητα αποτελεί κύρια είσοδο μικροβίων, γι’ αυτό και, αν δεν προσέξουμε, μια πάθηση των δοντιών και των ούλων εύκολο να προκύψει.

Όταν τα βακτήρια συγκεντρώνονται στη στοματική κοιλότητα και δεν απομακρύνονται αποτελεσματικά, σχηματίζεται πλάκα στα ούλα και τα δόντια. Η πλάκα αυτή μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, όπως αιμορραγία, πρήξιμο ή υποχώρηση των ούλων, ακόμη και απώλεια δοντιών. Εάν έχετε παρατηρήσει τέτοιου είδους συμπτώματα, μη τα αγνοήσετε. Είναι ένα σημάδι που σας στέλνει ο οργανισμός, για να σας δείξει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και πρέπει να αναλάβετε δράση.

Ένα απλό Gum Health Test θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα για το τι μπορεί να σας συμβαίνει. Η επόμενη κίνηση είναι να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας. Εξετάζοντας την κλινική σας εικόνα, ο ειδικός θα αποκτήσει εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη άποψη για το τι συμβαίνει και θα σας παραπέμψει στην καταλληλότερη θεραπεία.

Συνήθως, οι παθήσεις των ούλων οφείλονται σε κακές συνήθειες ή λανθασμένη επιλογή προϊόντων καθαριότητας της στοματικής κοιλότητας. Γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι ότι ο γιατρός σας θα σας συστήσει να είστε πιο συνεπείς με την καθαριότητα των δοντιών σας, καθώς και να επιλέξετε προϊόντα που θα εστιάζουν στη θεραπεία της πάθησης που αντιμετωπίζετε. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να αξιολογήσετε εάν έχετε κάνει σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας, καθώς και το κατά πόσο χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα όσο συχνά απαιτείται. Ιδανικά, επιλέξτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή και μαλακές στρογγυλές τρίχες. Βουρτσίστε σωστά τα δόντια σας, ιδιαίτερα στη γραμμή των ούλων, ώστε να απομακρύνετε την πλάκα, ιδιαίτερα από τα δυσπρόσιτα σημεία, όπως για παράδειγμα το σημείο ανάμεσα στα δόντια. Το σωστό βούρτσισμα είναι καθοριστικό για την αντιμετώπιση της ασθένειας των ούλων.

Δεν υφίσταται, όμως, σωστό βούρτσισμα χωρίς την κατάλληλη επιλογή οδοντόκρεμας. Χρειάζεστε μια ειδική οδοντόκρεμα, σχεδιασμένη να αντιμετωπίζει την πλάκα και τα βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια των ούλων. Μια τέτοια επιλογή είναι η οδοντόκρεμα parodontax, με σύνθεση χαμηλής αποτριβής με διττανθρακικό νάτριο, η οποία δρα σπάζοντας το φιλμ της βακτηριακής πλάκας που μπορεί να ερεθίζει τα ούλα, προκαλώντας αιμορραγία. Ολοκληρώστε τη ρουτίνα καθαριότητας της στοματικής υγιεινής με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι, δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία για την αφαίρεση της πλάκας από δυσπρόσιτα σημεία.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσθέστε στην υγιεινή ρουτίνα σας την Parodontax Active Gum Repair, το νέο σύμμαχο της στοματικής υγιεινής, που βοηθά στην αποκατάσταση των πρησμένων ούλων που αιμορραγούν. Έχει αποδειχθεί ότι, κάνοντας τις σωστές επιλογές και ακολουθώντας αυτή την απλή, ολοκληρωμένη ρουτίνα στοματικής υγιεινής δύο φορές την ημέρα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις παθήσεις δοντιών και ούλων και να δώσετε πίσω στο πρόσωπό σας το λαμπερό χαμόγελο που σας αξίζει!

Διαβάστε ακόμη...