Στόχος της Bayer μία καλύτερη ζωή

bayern.medium.jpg

Ποιος δεν γνωρίζει τον περίφημο «σταυρό» της «φαρμακευτικής» εταιρείας Bayer; Η εταιρεία για πάνω από 150 χρόνια δραστηριοποιείται παγκοσμίως στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της γεωργίας και των υλικών υψηλής τεχνολογίας συνδυάζοντας τη μακρόχρονη εμπειρία στην υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο παγκόσμιος αυτός κολοσσός ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1863 ως εταιρεία χημικών. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας Friedrich Bayer και ο ειδικός στα χρώματα  Johann Friedrich Weskott ξεκίνησαν την εταιρεία στο Barmen, μία μικρή γερμανική πόλη που τώρα αποτελεί μέρος της πόλης του Wuppertal, με αρχικό αντικείμενο την κατασκευή και πώληση συνθετικών χρωστικών ουσιών!

Μεταξύ του 1881 και του 1913, η Bayer εξελίχθηκε σε μια εταιρεία χημικών με διεθνείς δραστηριότητες. Αν και το τμήμα των χρωστικών ουσιών παρέμεινε το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας, αναπτύχθηκαν και νέοι τομείς επιχειρήσεων. Οι ερευνητικές προσπάθειες της Bayer οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων προϊόντων τόσο στον τομέα των χρωστικών ουσιών όσο και στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του «φαρμάκου του αιώνα,» την Ασπιρίνη, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά το Μάιο του1899 κι έτσι το πράσινο κουτί της Bayer «μπήκε» σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο!

Για όλους εμάς αυτά τα χρόνια, ο «σταυρός» της Bayer έχει συνδεθεί με την ασπιρίνη, αλλά η εταιρεία δεν παρέμεινε εκεί. Εδώ και 150 χρόνια έχει επιδείξει μακρά ιστορία στην καινοτομία και τις εφευρέσεις και αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμα προϊόντα τόσο στο φαρμακευτικό τομέα όσο και στους τομείς της Κτηνιατρικής και της Γεωργίας.

Για την προαγωγή της υγείας των ανθρώπων, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία 6 χρόνια νέα, καινοτόμα και μοναδικά φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία της θρόμβωσης, την πρόληψη των εγκεφαλικών, την αντιμετώπιση εκφυλιστικών οφθαλμολογικών παθήσεων, την αντιμετώπιση αλλά και τη θεραπεία διαφόρων τύπων της πνευμονικής υπέρτασης, αλλά και στην ογκολογία, όπως για την θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου. Η εταιρεία εκτελεί ένα εκτενές ερευνητικό πρόγραμμα με περισσότερα από 10 σκευάσματα να δοκιμάζονται σε μελέτες Φάσης ΙΙΙ στους τομείς της Καρδιολογίας, της Ογκολογίας, της Γυναικολογίας της Αιματολογίας και της αντιμετώπισης των λοιμώξεων και αναμένονται νέες κυκλοφορίες μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ταυτόχρονα, η Bayer διαθέτει μια ευρεία γκάμα μη συνταγογραφούμενων προϊόντων όπως η σειρά προϊόντων Bepanthol και το Priorin, καθώς και τα αντηλιακά Coppertone, που μετά από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Καταναλωτικής Μέριμνας της Merck&Co., Inc. θα φέρουν και αυτά το σταυρό της Bayer. Η εταιρεία διαθέτει και προϊόντα τεχνολογίας, όπως τα συστήματα αυτομέτρησης Controur Next, αλλά και περιφερικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία.

Η Bayer κατέχει ηγετική θέση και στον τομέα των Κτηνιατρικών, με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων για την υγεία των ζώων και τον έλεγχο των παρασίτων. Στον τομέα της Γεωργίας είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων χημικών προϊόντων και προϊόντων φυσικής προέλευσης για την προστασία των φυτών, μαζί με σπόρους υψηλής αξίας, καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη σύγχρονη, βιώσιμη γεωργία.

Εδώ και 60 χρόνια, η Bayer Ελλάς προσφέρει στην ελληνική κοινωνία καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να ωφελούν τους καταναλωτές και να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Διαθέτει όλα τα προϊόντα της Bayer AG που έχουν λάβει έγκριση από τις Ελληνικές Ρυθμιστικές Αρχές (π.χ. ΕΟΦ), ενώ παράλληλα αναπτύσσει τοπικά, παρασκευάζει και εμπορεύεται πληθώρα προϊόντων της σειράς Bepanthol, όπως τη νέα κρέμα προσώπου και ματιών Bepanthol Intensive. Η έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και η παρασκευή λαμβάνουν χώρα σε συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία ΦΑΜΑΡ.

Η εταιρεία δεν μένει όμως μόνο εκεί. Τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο έχει θέσει την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, με πρωταρχικό στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς και υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση της για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και ηθικών ευθυνών της ως εταιρικός πολίτης.

Οι αξίες της εταιρίας Ηγετική Συμπεριφορά, Ακεραιότητα, Ευελιξία και Αποδοτικότητα κατευθύνουν τις ενέργειές της, καθώς υπηρετεί την αποστολή της «Bayer: Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *