Στο «κόκκινο» το Ακτινολογικό Τμήμα του «Θριάσιου» Νοσοκομείου

thriasio1.jpg

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, καταγγέλλουν οι ειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι γνωστοποίησαν το πρόβλημα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών, καθώς και των ειδικευόμενων είναι ανεπαρκής και παρά τις προσπάθειες τους, παραμένει μια γενική εφημερία του Νοεμβρίου εντελώς ακάλυπτη και δέκα εσωτερικές εφημερίες που καλύπτονται με εφημερία ετοιμότητας από ειδικευμένο, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου στο Τμήμα. Επιπλέον, η κάλυψη των Γενικών Εφημεριών το μήνα Νοέμβριο θα γίνεται, όπως αναφέρουν, με τέσσερις ειδικευμένους γιατρούς (επιμελητές και διευθυντές), «αριθμός που αποτελεί το ελάχιστο όριο για ασφαλή κάλυψη της εφημερίας».

Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη της απαιτούμενης τεχνολογικής υποστήριξης για την ταχεία και έγκαιρη γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών, αλλά και την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών και την αδυναμία πλήρους και ασφαλούς κάλυψης των εφημεριών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *