Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παναγία

 
Σε συμβολική κατάληψη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσουν, στις 27 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Καλαμαριάς «Παναγία», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δρομολογούμενο κλείσιμο του ιδρύματος.


Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες καθώς και εκπροσώπους φορέων και βουλευτές για τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του νοσοκομείου.

«Εξετάσουμε πώς μπορούμε να μπλοκάρουμε νομικά τη μεταφορά των κλινικών του νοσοκομείου στο “Άγιος Παύλος”. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη μεταφορά μηχανημάτων το “Άγιος Παύλος”. Αν κλείσει το νοσοκομείο, οι επιπτώσεις για τους χιλιάδες ασθενείς θα είναι τραγικές από σήμερα κιόλας», δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία», Ελένη Μπακιρλή.

«Εκτός των άλλων επιπτώσεων όπως συρρίκνωση κλινικών, προσωπικού και υπηρεσιών, άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι 65 εργαζόμενοι του ιδιωτικού ομίλου Euromedica, ιδιοκτήτη του ακινήτου το νοσοκομείου, που απασχολούνται στο “Παναγία”. Είναι ήδη απλήρωτοι επί 5 μήνες όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των κλινικών του ομίλου», πρόσθεσε η κ. Μπακιρλή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *