Στο 1,1 δισ. ευρώ η επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ

 
Στο ποσό του 1.108.000.000 ευρώ διαμορφώθηκε το ύψος της επιχορήγησης που δόθηκε κατά το τρέχον οικονομικό έτος από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Όπως ενημερώνει τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ύστερα από υπουργική απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, έχει διενεργηθεί έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ για την τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων και η Έκθεση Αποτελεσμάτων έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων για την κατάρτιση του προγράμματος ελέγχων του έτους 2013, ο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ελεγχόμενων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων φορέων από τους οποίους θα γίνει η επιλογή των 12 φορέων που θα ελεγχθούν.

Όπως ωστόσο αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, όσον αφορά τον έλεγχο των εξόδων του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013 (μισθώματα κτιρίων, υπερωρίες, αποζημιώσεις συμβουλίων και επιτροπών, αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών, έξοδα καθαριότητα κλπ), δεν έχει διενεργηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, έλεγχος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3492/2006 στον ΕΟΠΥΥ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να περιοριστούν προκλητικές σπατάλες στον ΕΟΠΥΥ και αν θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα έξοδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ο βουλευτής κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνει προκλητικές σπατάλες καθώς για τα μισθώματα κτηρίων και τα έξοδα κοινοχρήστων έχουν προβλεφθεί 20 εκατομμύρια ευρώ, η πρόβλεψη για υπερωρίες διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού είναι ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να αποσαφηνίζεται ο αριθμός των εργαζομένων που θα λάβουν την αποζημίωση.

Ο βουλευτής έχει επίσης καταγγείλει ότι η αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλια ή επιτροπές στις οποίες περιλαμβάνονται και ιδιώτες ανέρχεται σε 785.000 ευρώ, η αποζημίωση προέδρων συλλογικών οργάνων διοίκησης ανέρχεται σε 165.000 ευρώ.

Οι αμοιβές λοιπών που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες με την ιδιότητα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι 14 εκατομμύρια ευρώ, τα έξοδα καθαριότητας του Οργανισμού ανέρχονται σε 5,8 εκατομμύρια ευρώ και 340.000 για προμήθεια ειδών καθαριότητας, 100.000 ευρώ για προμήθεια απολυμαντικού υλικού και 1,66 εκατομμύρια ευρώ για λοιπές παροχές.

Τα έξοδα για ταχυδρομικά τέλη φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ για έξοδα κίνησης 520.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *