Στην εντατική η Υγεία στην Κρήτη

 
Ο… Θεός να βάλει το χέρι του. Κάπως έτσι, με την επίκληση στη Θεία παρέμβαση, λειτουργούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων της Κρήτης.


Οι ΜΕΘ έχουν κατακλυστεί από ασθενείς, τα κρίσιμα περιστατικά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Κρήτη δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι σε εντατική ούτε για δείγμα, ενώ περιορισμένες είναι και κρεβάτια στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Για μία ακόμη φορά, οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου, εκτιμώντας ότι η «εντατική θεραπεία» το καλοκαίρι θα αποτελέσει … πολυτέλεια στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

«Το καλοκαίρι οι κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας δεν επαρκούν στην Κρήτη διότι ο πληθυσμός στο νησί τους θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζεται και οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες» επισημαίνει μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ στο νομό Ηρακλείου Δημήτρης Μπρίμης. «Πρέπει να βρεθεί λύση εδώ και τώρα για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των ασθενών» συμπληρώνει.

Μάλιστα, το πρόβλημα είναι τέτοιο που τα νοσοκομεία είναι σε επαφή για τα κενά σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας ώστε αν καταστεί ανάγκη, να γίνει μεταφορά ασθενούς.

«Αν προκύψει έλλειψη σε κάποιο νοσοκομείο, ο ασθενής μεταφέρεται στο πιο κοντινό νοσηλευτικό ίδρυμα που θα έχει κενή θέση στη ΜΕΘ» τονίζει ο κ.Μπρίμης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *