Στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία

B1A3ED191D7B2A23579FFA5F00FB5D33.jpg

  Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανογλείο, Αγ.Σάββας και Αττικόν, αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οκτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».

Όσο για την απορρόφηση των 1.665 υπαλλήλων σε γειτονικά νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι όπως προκύπτει από τους πίνακες μετακίνησης προσωπικού, 15 νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής, και υπογραμμίζει: «Οι νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πώς μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;»

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να διορθώσει τον πίνακα διάθεσης των υπαλλήλων με μεταφορά-μετάταξη για τις δεκαπέντε νοσηλεύτριες και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *