Σταματούν την πίστωση σε ασφαλισμένους οι φαρμακοποιοί

 
«Φρένο» στην πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προτίθενται να βάλουν οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας, της Μαγνησίας και της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τα οφειλόμενα του οργανισμού προς τον κλάδο τους.


Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται σε 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Το «καμπανάκι» για νέες κινητοποιήσεις κρούει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση που δεν τους έχουν καταβληθεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τις αμοιβές τους για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, ποσό για το οποίο είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *