Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη

gannhmata-thessalonikh.medium.jpg

Για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, οι οποίοι αύριο προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Διοικητήριο.

Τη συμπαράστασή του εκφράζει με ανακοίνωση το 2ο περιφερειακό τμήμα Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), σημειώνοντας ότι οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «εργάζονται με αυταπάρνηση ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους και τα όρια των αντοχών τους» και καλεί την 3η ΥΠΕ να δώσει «άμεσα λύσεις».

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» και πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης «τα τελευταία οκτώ χρόνια αποχώρησαν από το νοσοκομείο, χωρίς να αναπληρωθούν, περισσότεροι από τριακόσιοι εργαζόμενοι». Πρόσθεσε ότι από τους περίπου 700 εργαζόμενους πριν από λίγα χρόνια, σήμερα έχουν παραμείνει περί τους 380 ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από 300.

«Ουσιαστικά, η μία στις δύο θέσεις παραμένει κενή» τόνισε ο κ. Κετικίδης και κατέληξε: «Αρρωσταίνει ένας εργαζόμενος και δημιουργείται πρόβλημα σε όλο το σύστημα, δε βγαίνει το πρόγραμμα, όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους, έχουν φτάσει στα όρια τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *