Στα άκρα η αντιπαράθεση φαρμακοποιών-Λυκουρέντζου

 
Παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ζητούν οι φαρμακοποιοί για λυθούν οριστικά τα προβλήματα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


«Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας».

Σήμερα οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξαγγελίες του Ανδρέα Λυκουρέντζου, περί απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ και για το γεγονός ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί, όπως είπαν, να μην προχωρά στην εξόφληση των χρεών, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, ενώ οι Φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, με εισηγήσεις των εκπροσώπων τους για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *