Στα 117 δισ. ευρώ ετησίως η θεραπεία του καρκίνου στην ΕΕ

 
Στα 117 δισ. ευρώ το χρόνο υπολογίζεται το κόστος της θεραπείας του καρκίνου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με μια εκτίμηση που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη κατά την έναρξη του 37ου Συνεδρίου Καρκινολογίας, που θα διεξαχθεί στην αυστριακή πρωτεύουσα έως τις 2 Οκτωβρίου.


Η μελέτη αυτή, που πραγματοποιήθηκε από τον Ραμόν Φερνάντες Λουένγκο του Κέντρου για την Οικονομία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Βρετανία), βασίζεται σε στοιχεία του 2009 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και εθνικά στοιχεία από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το έτος 2020 αναφέρονται σε περίπου 10 εκατομμύρια θανάτους που οφείλονται στον καρκίνο», εξήγησε η Μαρτίν Πικάρ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ιατρική Ογκολογία (ESMO), η οποία οργανώνει το συνέδριο.

«Υπάρχει μια δυνατότητα, που δεν έχει αποκαλυφθεί, για να πραγματοποιηθεί ακόμα πιο γρήγορη πρόοδος στον τομέα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου», πρόσθεσε.

Σχεδόν 17.000 συμμετέχοντες έχουν συγκεντρωθεί στη Βιέννη, για να συζητήσουν την πρόοδο της ιατρικής για την καταπολέμηση της νόσου.

Περίπου 2.000 μελέτες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της πενθήμερης διάσκεψης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *