Σωτήρης Τσιόδρας: Το «ευχαριστώ» στους επαγγελματίες υγείας -«Τιτάνια η προσπάθειά τους»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας, όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του για την πορεία της νόσου στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως εγκρίθηκαν οι τελικές οδηγίες φαρμακευτικής αγωγής και προφύλαξης για εργαζόμενους στις υπηρεσίας υγείας. Όπως είπε, εγκρίθηκαν επιπλέον μάσκες υψηλής προστασίας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό οι επαγγελματίες υγείας

Ο λοιμωξιολόγος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ιό καθημερινά. «Η Ισπανία έχει τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης σε γιατρούς και νοσηλευτές» σχολίασε, τονίζοντας πως οι ασθενείς Covid-19, μεταξύ των επαγγελματιών υγείας ανέρχονται σε 15.000, ήτοι το 14% του συνόλου των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στην Ιταλία ο ίδιος αριθμός υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος περιέγραψε πως συνάδελφοί του στην Ιταλία συμμετέχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ανεξαρτήτως ειδικότητας. «Ομάδα πνευμονολόγων από μεγάλο νοσοκομείο της Ιταλίας μου έστειλε μήνυμα, ότι είμαστε όλοι μέρος μια ομάδας» είπε.

Το «ευχαριστώ» Τσιόδρα σε νοσηλευτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ειδική μνεία όμως θέλησε να κάνει ο Σωτήρης Τσιόδρας και με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. «Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε και τόνισε πως οι εργαζόμενοι αυτοί αποδεικνύουν καθημερινά τη συμπόνοια, τη γενναιότητα και το θάρρος.

Ο λοιμωξιολόγος παρέθεσε μάλιστα εκτίμηση του ΠΟΥ, πως χώρες με ελλείψεις σε προσωπικό στην Υγεία θα πρέπει να αυξήσουν τις προσλήψεις κατά μέσο όρο 8% ετησίως, προκειμένου να ανταποκριθούν στη δημόσια υγεία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως γνωρίζει πως νοσηλευτές και γιατροί υπόκεινται συχνά σε σωματική και ψυχολογική βία εν ώρα εργασίας. Πρόκειται για προσωπικές θυσίες, είπε, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που υπερβάλουν εαυτούς και φυσικά νοιάζονται για την περίθαλψη.

«Η προστασία τους να παραμείνει η πρώτη προτεραιότητα» σχολίασε κλείνοντας και έστειλε τις ευχαριστίες του υπουργού Υγείας και όλων όσων εργάζονται στο υπουργείο «για την τιτάνια προσπάθεια».

Διαβάστε ακόμη...