SOS για την υγεία εκπέμπουν τα ακριτικά νησιά

 
Την άμεση ανάγκη για υγειονομική θωράκιση των ακριτικών νησιών από έμψυχο δυναμικό και ιατροφαρμακευτικά υλικά, επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , Γιώργος Πατούλης, στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χ. Κίττα, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Υγείας.


Το Δ.Σ. του ΙΣΑ έθεσε υπόψη του υπουργού Υγείας τα όσα διαπιστώθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψή του με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και εκπροσώπων της ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο, Χάλκη, Σύμη και Νίσυρο, όπου διένειμαν φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό.

Επίσης, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, όπως:

• Η δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ, το οποίο αποδείχθηκε στην πράξη πρόχειρο και αναποτελεσματικό. Προτάθηκε μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του να ισχύσει και η εναλλακτική λύση των χειρόγραφων συνταγών.

• Το πρόβλημα των καθυστερήσεων αποπληρωμής των δεδουλευμένων από πλευράς ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς (κλινικούς και εργαστηριακούς).

• Το χρονίζον αίτημα για άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ 350 εκατομμυρίων ευρώ προς τους γιατρούς που ήταν συμβεβλημένοι πριν από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

• Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού του 1 Ε που ξεκινά από την 1η Ιουνίου για την ηλεκτρονική καταχώριση των χειρόγραφων συνταγών, την στιγμή που το σύστημα δυσλειτουργεί.

• Ετέθη το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, για το οποίο ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι ενήμερος και προσπαθεί να βρει λύση.
Συνέχεια ενημέρωσης για ανατροπή Φ/Γ «EROL SENKAYA» σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *