Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

thriasio-656x410.jpg

Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου, στην οποία μειώθηκε η διάρκεια της εφημερίας κατά 12 ώρες, αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η κλινική που διαθέτει 30 κρεβάτια, με πληρότητα που ξεπερνάει το 100%, καλύπτεται από μόνο 4 ειδικευμένους γιατρούς (συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή), ενώ λείπουν και 2 τουλάχιστον νοσηλευτές, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της εντατικοποίησης και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό».

Παρόμοια έλλειψη προσωπικού, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές του Θριασίου νοσοκομείου, όπως η Αιμοδοσία που εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς διευθυντή, με δύο μόνο μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, οι Παθολογικές κλινικές, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογική, αλλά και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στη Γενική ΜΕΘ λείπουν τουλάχιστον 2 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ λόγω τεχνικών προβλημάτων λειτουργούν τα 7 από τα 8 κρεβάτια.

Η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς και τους κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουν όλοι μαζί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου και την επαρκή συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.