Σοβαρά εγκαύματα και αφόρητοι πόνοι εξαιτίας ενός… λάιμ

079580A3E613C2436B396BD0F3F99B9C.jpg

  Αντιμέτωπη με ένα άσχημο θέαμα ήρθε η μητέρα 5 κοριτσιών στην Καλιφόρνια, όταν έντρομη είδε δύο από τα παιδιά της να έχουν εγκαύματα και άσχημες φουσκάλες σε όλο τους το σώμα.

«Ήταν η μικρότερη που ξύπνησε ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, απλά δεν μπορούσε να αντέξει τον πόνο. Υπήρχαν μεγάλες φουσκάλες που μεγάλωναν σε ολόκληρο το σώμα της», περιγράφει για το συμβάν που έλαβε χώρα ένα πρωινό του Αυγούστου.

Η αιτία πίσω από την άσχημη κατάσταση των παιδιών, αναζητήθηκε στις δραστηριότητες της προηγούμενης ημέρας. Και πράγματι, τα κορίτσια είχαν απολαύσει ένα πεντάωρο παιχνίδι στην πισίνα. Μεταξύ άλλων, είχαν παίξει και «στήνοντας» έναν πάγκο πώλησης λεμονάδας με λάιμ που είχαν πάρει και στύψει από γειτονικό δέντρο.

Αρχικά οι γονείς της 12χρονης Jewels και της 9χρονης Jazmyn, σκέφτηκαν πως τα παιδία είχαν καεί από την έκθεση στον ήλιο και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τους χορηγήσουν ισχυρά παυσίπονα προκειμένου να ελαττώσουν τον αφόρητο πόνο. Τελικά, πέρασαν αρκετές μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, πριν τους δοθεί εξιτήριο.

Η διάγνωση των γιατρών ήταν πως τα ανήλικα παιδιά έπασχαν από φυτο-φωτοδερματίτιδα, κάτι που προκλήθηκε από την επαφή τους με το χυμό των λάιμ και τη συνακόλουθη έκθεση στον ήλιο. Πρόκειται για μια αντίδραση που καθιστά το δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο στις υπεριώδεις ακτίνες, και προκαλείται από την επαφή με διάφορα φυτά, όπως λεμονιές, πορτοκαλιές και άλλα.

phytophotodermatitis1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *