Σκωτσέζοι ανακάλυψαν το πιο φθηνό… αντικαταθλιπτικό

 
Είναι το πιο φθηνό αντικαταθλιπτικό και δεν υπάρχει σε αυτό καμία παρενέργεια. Η απάντηση στην ήπια κατάθλιψη είναι ένας περίπατος, υποστηρίζει μελέτη Σκωτσέζων επιστημόνων. Η ζωηρή άσκηση έχει συνδεθεί στο παρελθόν με τον περιορισμό των συμπτωμάτων της κατάθλιψης , αλλά οι επιπτώσεις της, μικρότερης εντάσεως, άσκηση δεν είχε αποσαφηνιστεί. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Stirling έδειξε ότι περπάτημα είχε μεγάλη επίδραση στην κατάθλιψη.


Ένα στα δέκα άτομα μπορεί να εμφανίσουν κατάθλιψη σε κάποια στιγμή της ζωής του. Η κατάσταση μπορεί να χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, αλλά για τις περιπτώσεις με ελαφρύτερα συμπτώματα οι γιατροί συνήθως συστήνουν άσκηση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου εξέτασαν τα δεδομένα από μια σειρά παλαιότερων μελετών, σύμφωνα με τα οποία το περπάτημα αποτελεί αποτελεσματική παρέμβαση για την κατάθλιψη, με αντίστοιχη επίδραση με άλλες μορφές εντονότερης άσκησης.

Παράλληλα όμως, ένας περίπατος είναι ευκολότερη μορφή σωματικής δραστηριότητας για περισσότερους ανθρώπους, δεν κοστίζει και μπορεί να ενταχθεί ευκολότερα στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *