ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – Στη χώρα μας το συνέδριο κρανιοπροσωπικής χειρουργικής

Το επόμενο συνέδριο της κρανιοπροσωπικής χειρουργικής θα γίνει στην Ελλάδα…

όπως δήλωσε στο Σκάι ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Κώστας Αλεξάνδρου, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το δικό μας κέντρο, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης! Ο Δρ Αλεξάνδρου είναι ο διευθυντής του μοναδικού στην Ελλάδα Κρανιοπροσωπικού Κέντρου, το οποίο είναι ένα από τα μόλις 9 αναγνωρισμένα στην Ευρώπη. Από αυτήν τη θέση συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον τομέα της κρανιοπροσωπικής αλλά και της αισθητικής χειρουργικής, ως Πλαστικός Χειρουργός και Γναθοχειρούργος.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αντίθετα με τη γναθοπροσωπική χειρουργική, η κρανιοπροσωπική και η χειρουργική της βάσης του κρανίου εμφανίσθηκαν σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο, με την κρανιοπροσωπική να τυγχάνει ευρείας αποδοχής μόλις το 1967. Ήταν σε ένα διεθνές συνέδριο πλαστικής χειρουργικής στη Ρώμη, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ανακοίνωσης του Γάλλου Paul Tessier γύρω από τις Le Fort III οστεοτομίες, γεγονός που συνέτεινε ώστε η συγκεκριμένη χρονιά να αναγνωρισθεί ως γενέθλιο έτος της ειδικότητας.

Τι είναι όμως η κρανιοπροσωπική χειρουργική, πόσο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται με αυτή την ειδικότητα και ποιες ειδικότητες γιατρών εμπλέκονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ένα… βαρύ περιστατικό; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στο επόμενο σσυνέδριο που θα γίνει στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *