Σήκωσαν τους ασθενείς από τα κρεβάτια για να πάνε σε άλλο νοσοκομείο!

 
Κλειστή είναι και πάλι από την περασμένη Παρασκευή η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου λόγω της απόφασης της ΔΥΠΕ Κρήτης για μετακίνηση ενός γιατρού της κλινικής στο νοσοκομείο Σητείας.


Έτσι οι δύο γιατροί που απομένουν μπορούν να καλύψουν μόνο 14 εφημερίες και γι’ αυτό από την Παρασκευή 16/11/12 η κλινική έκλεισε, δεν γίνονται εφημερίες καρδιολόγου και γίνονται μόνο πρωινά εξωτερικά ιατρεία και πρωινές καρδιολογικές εξετάσεις (υπέρηχος, τεστ κόπωσης κλπ).

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική μέχρι την Παρασκευή μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.

Το κλείσιμο της κλινικής και η μη εφημέρευση καρδιολόγου δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες της περιοχής που καλύπτει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τίθεται σε δοκιμασία και η λειτουργία όλων των υπόλοιπων κλινικών του νοσοκομείου.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προσληφθεί μία επικουρική καρδιολόγος, όμως πολύ δύσκολα η κλινική θα μπορέσει να ξανανοίξει πριν το τέλος της εβδομάδας (25/11/12).

Απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση έξω από δημαρχείο Αγίου Νικολάου για τη στήριξη του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας, την Πέμπτη 22/11/12 στις 6 το απόγευμα.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *