Siemens Healthineers: Tομογράφος εκπομπής φωτονίων SPECT/CT Symbia Pro.specta

Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το Symbia Pro.specta, ένα σύστημα μονής εκπομπής φωτονίων τομογραφίας/αξονικής τομογραφίας (SPECT/CT), με σήμανση CE και εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το οποίο περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης SPECT και CT. Στις δυνατότητες αυτού του συστήματος περιλαμβάνεται η αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης έως 64 τομών για εντυπωσιακή λεπτομέρεια, η αυτόματη διόρθωση κίνησης κατά την εκτέλεση SPECT για επιπλέον ευκρινή εικόνα, και η έξυπνη και αυτοματοποιημένη ροή εργασιών για την καθοδήγηση του χρήστη καθ' όλη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο της εξέτασης. Το Symbia Pro.specta είναι ένα σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί, ώστε να πραγματοποιεί ένα ευρύ φάσμα κλινικών εξετάσεων, σε ποικίλους τύπους ασθενών  και σε διάφορα τμήματα.

Ιστορικά, τα συστήματα SPECT/CT δεν ήταν ευρέως προσβάσιμα στους Επαγγελματίες Υγείας. Αντίθετα, αρκετές μονάδες Υγείας  εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μόνο  SPECT- γ κάμερες, οι οποίες  δεν μπορούν πάντα να καλύψουν τις κλινικές ανάγκες ενός σύγχρονου τμήματος μοριακής απεικόνισης ή ενός ακτινολογικού τμήματος. Χάρη στη βελτιστοποιημένη, χαμηλής δόσης απεικόνιση, την έξυπνη ροή εργασιών και την ικανότητα να εγκατασταθεί στις περισσότερες υφιστάμενες αίθουσες SPECT, το σύστημα Symbia Pro.specta καταργεί τα εμπόδια στην υιοθέτηση της χρήσης ενός ενιαίου συστήματος SPECT/CT και βοηθάει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην  μετάβαση τόσο από τα συστήματα μόνο με SPECT , όσο και από τα πρώτης/παλιάς γενιάς συστήματα SPECT/CT. 

Στο επίκεντρο του Symbia Pro.specta, είναι το myExam Companion, το οποίο περιλαμβάνει ένα «έξυπνο» περιβάλλον για το χρήστη που περιορίζει τη συμβατική χειροκίνητη και εξαρτώμενη από τον χρήστη ροή εργασιών απεικόνισης του SPECT/CT. Το myExam Companion παρέχει αυτόματα εργαλεία για την καθοδήγηση του χρήστη σε κάθε βήμα της διαδικασίας λήψης απόφασης της εξέτασης, από την προετοιμασία του συστήματος και του ασθενούς έως τη λήψη εικόνων και την επεξεργασία τους για αξιολόγηση και μετεπεξεργασία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα αντίστοιχα τμήματα να επιτυγχάνουν σταθερά αποτελέσματα με γρήγορο και ευκολότερο τρόπο, ανεξάρτητα από τον ασθενή, τη διαδικασία ή το επίπεδο εμπειρίας του χρήστη.  Άλλη μία σπουδαία καινοτομία, που είναι ενσωματωμένη στο σύστημα, είναι η διόρθωση κίνησης του ασθενούς βάσει των δεδομένων του, η οποία διορθώνει αυτόματα την κίνηση του ασθενούς σε μια εξέταση SPECT με το πάτημα ενός κουμπιού, βελτιώνοντας την ποιότητα της εικόνας χωρίς να αυξάνεται η πολυπλοκότητα των χειρισμών. Επιπλέον, διατίθεται προς επιλογή η διόρθωση της αναπνευστικής κίνησης βάσει δεδομένων κατά τη διάρκεια καρδιολογικών εξετάσεων.

 

Σχεδιασμένο για όλες  τις εφαρμογές απεικόνισης SPECT/CT, το Symbia Pro.specta μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες, με εξειδικευμένα κλινικά εργαλεία βελτιστοποιημένης απεικόνισης στην καρδιολογία, τη νευρολογία, την ογκολογία, την ορθοπεδική και σε πολλούς άλλους τομείς. Οι ευέλικτοι ανιχνευτές σε συνδυασμό με τον εργονομικό σχεδιασμό τους, καθιστούν δυνατή την απεικόνιση για ένα μεγάλο εύρος ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιατρικών ασθενών, ατόμων με παχυσαρκία και ασθενών με κινητικά προβλήματα, χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα των εξετάσεων, η άνεση των ασθενών ή η αποδοτικότητα του προσωπικού. Επίσης, ο τομογράφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μεμονωμένα για διαγνωστικές εξετάσεις CT, είτε για απεικόνιση SPECT. Και στις δύο περιπτώσεις, παρέχοντας στο χρήστη το ίδιο «έξυπνο» περιβάλλον εργασίας για ακόμα ευκολότερη λειτουργία.

Το Symbia Pro.specta, διαθέτει από 32 έως και 64 τομές , περιλαμβάνοντας στη βασική του σύνθεση ακτινολογική λυχνία με ενσωματωμένο φίλτρο κασσίτερου και χρησιμοποιώντας αλγόριθμο επαναληπτικής μέθοδου ανακατασκευής εικόνας στην αξονική τομογραφία με εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας για τους ασθενείς και την αίθουσα. Οι προηγμένες δυνατότητες ποσοτικοποίησης που διαθέτει βοηθούν τον χρήστη να καθορίσει την ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία. Έχοντας την ικανότητα απεικόνισης σε οποιοδήποτε επίπεδο ενέργειας, ο τομογράφος είναι  κατάλληλος για την απεικόνιση των υψηλής ενέργειας ισοτόπων, που χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στη θεραπευτική διαγνωστική, μία προσέγγιση που συνδυάζει διαγνωστικούς και θεραπευτικούς παράγοντες για τη χορήγηση θεραπείας στους ασθενείς.

«Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το Symbia Pro.specta SPECT/CT τομογράφο, ο οποίος αποτελεί το ιδανικό μέσο για τους πελάτες μας στη μετάβαση από τα συστήματα SPECT-μόνο και από τα πρώτης γενιάς  SPECT/CT κάμερες σε έναν τομογράφο SPECT/CT τεχνολογίας αιχμής, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο φάσμα εξετάσεων πυρηνικής ιατρικής», δήλωσε ο Jim Williams, PhD, Επικεφαλής Μοριακής Απεικόνισης στη Siemens Healthineers. «Το Symbia Pro.specta θα βοηθήσει τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα μέσω της ευκολίας χρήσης και της ικανότητας ενσωμάτωσής του συστήματος στις αίθουσες SPECT».

Διαβάστε ακόμη...