Σημαντικά τα οφέλη της αεροβικής άσκησης

 
Πολλοί αθλητές δεν θέλουν να κάνουν καρδιοαγγειακή προπόνηση στο πλαίσιο της συνολικής τους προπόνησης επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν μύες.


Έτσι λοιπόν αφήνουν να κάνουν αεροβική προπόνηση μόνο όταν προετοιμάζονται για κάποιον αγώνα.

Εάν όμως εσείς θέλετε να έχετε συνολικά καλή καρδιοαγγειακή υγεία και καλή απόδοση στο γυμναστήριο θα πρέπει να κάνετε κάποιας μορφής αεροβική δραστηριότητα σε συνεχή βάση.

Η καρδιοαγγειακή αντοχή θα βελτιώσει την πρόοδο που έχετε στην προπόνηση με βάρη γιατί έτσι θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες ασκήσεις πριν αναγκαστείτε να σταματήσετε λόγο κόπωσης.

Εάν εσείς είστε από εκείνους που δεν τους αρέσει να κάνουν μέσα στο γυμναστήριο στατικό ποδήλατο ή να τρέχουν σε διάδρομο, τότε το καλύτερο είναι να βγείτε έξω και να κάνετε γρήγορο βάδην. Το γρήγορο βάδην είναι το ίδιο ωφέλιμο όπως και το ελαφρό τρέξιμο και επιπλέον δεν πιέζονται πολύ τα γόνατά σας.

Εάν θέλετε να δυσκολέψετε λίγο το αεροβικό σας πρόγραμμα επιλέξτε μια διαδρομή ανάμεσα σε λόφους.

Εάν πραγματικά θέλετε να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και τρέξτε σε ένα στάδιο ή σε ένα πάρκο.

Αποφεύγετε, όσο είναι δυνατό να τρέχετε επάνω σε σκληρές επιφάνειες όπως είναι το μπετόν. Φυσικά πολλοί προτιμούν να γυμνάζονται στην άνεση του σπιτιού τους επιλέγοντας ένα καλό και αξιόπιστο διάδρομο γυμναστικής.

Πηγή: iator.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *